På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Yellen, EU-modellen och Nordics IPO-drömmar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

YELLEN VALD. Tillträdande presidenten Joe Biden har nu formellt utsett Janet Yellen till finansminister. (DN)

HOT MOT MODELL. EU-kommissionen förbereder ett direktiv om lönetransparens som för Sverige skulle vara ett grundskott mot den väl fungerande partsmodellen, anser chefekonomer på en rad arbetsgivarorganisationer. (SvD)

KAMP OM LEDARPOST. Det blir en kamp om språkrörsposten på Miljöpartiets kongress. Valberedningens förslag Märta Stenevi utmanas från flera håll. (SvD)

OSÄKERT SVAR. Den iranske kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh har begravts och det förs nu intensiva diskussioner om hur och när landet ska svara på angreppet. (SvD)

FÖR MYCKET FOLK. Näringsminister Ibrahim Baylan varnar för fler åtgärder om trängseln fortsätter under julhandeln. (SvD)

FLER BOLAG TILL BÖRSEN. Efter en lyckad notering av Nordnet vill riskkapitalbolaget Nordic Capital ta fler bolag till börsen under nästa år uppger källor till DI. (DI)

FASTIGHETSAFFÄRER. Fler storaffärer är att vänta inom fastighetssektorn i spåren av pandemin, när efterfrågan på kontorskomplex och handelsfastigheter har minskat. "Då återstår för bolagen att köpa av varandra ", menar en analytiker. (SvD/TT)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -