På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Collector och Volvo finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Kepler Cheuvreux håller fast vid sin köprekommendation för aktien i Bilia. Riktkursen sänks samtidigt från 130 till 125 kronor. Det framgår av ett morgonbrev på onsdagen efter att Kepler på tisdagen meddelat att rekommendationen var "under granskning". Riktkurssänkningen kommer efter att det på måndagskvällen blivit känt att Volvo Cars sagt upp återförsäljaravtalet med Bilia.

"Från vårt perspektiv finns det fortfarande ett ömsesidigt beroende eftersom Volvo Personvagnar behöver eftermarknadshantering för att kunna hantera leveranser och service. Bilias upphandling av reservdelar är också ett viktigt inkomstbidrag till Volvo Personvagnar", skriver Kepler Cheuveux.

Kepler sänker sin prognos för resultatet per aktie för 2023 och därefter med cirka 10 procent. Och riktkursen sänks som tidigare nämnts med 5 kronor till 125.

"Detta tills vi får lite mer information om kontraktsförhandlingarna", skriver Kepler. Aktien i Bilia föll med 26 procent till 93:50 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Wästbygg med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 120 kronor. Det framgår av ett morgonbrev på onsdagen. Aktien stängde på 95:10 kronor. Nordea och Swedbank var bolagets rådgivare i samband med noteringen i september. Swedbank och Kepler Cheuvreux har ett samarbetet på analyssidan.

Nordea Markets sänker riktkursen för SSAB till 41 kronor från 44 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. SSAB B stängde på 23:76 kronor på tisdagen.

Morningstar sänker Veoneer till behåll (köp), upprepar riktkurs 24 dollar - BN

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Collector till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 18 från 15 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 20:95 kronor på tisdagen. "Vi är försiktiga" inför rapporten för det fjärde kvartalet, skriver ABG i analysen.

HSBC höjer riktkursen för Assa Abloy till 210 kronor (190), upprepar behåll - BN

HSBC höjer riktkursen för Epiroc till 160 kronor (145), upprepar köp - BN

HSBC höjer riktkursen för SKF till 205 kronor (190), upprepar behåll - BN

HSBC höjer riktkursen för Atlas Copco till 410 kronor (385), upprepar behåll - BN

HSBC sänker Sandvik till behåll (köp), upprepar riktkurs 190 kronor - BN

HSBC höjer Volvo till köp (behåll), riktkurs 235 kronor (180) - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -