På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nyval, Preemraffs grunder och bolagen med uppköpsrisk

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

INGEN PÅTRYCKNING. Beslutet att dra tillbaka ansökan om att bygga ut Preemraff i Lysekil fattades på helt kommersiella grunder, och det fanns ingen politisk påtryckning bakom enligt koncernchefen. (DN)

NYVAL. Katalonien går sannolikt mot nyval efter att Spaniens Högsta domstol avsatt regionens regeringschef Quim Torra för "olydnad". (DN)

"GÖR UPP". Utredningsförslaget om ny arbetsrätt försvårar och skapar inte sänkta trösklar, och det är därför viktigt att parterna kommer överens om ett helhetsgrepp enligt Volvo Cars HR-chef Hanna Fager. (DI)

NY LEDARE. Vänsterpartiets valberedning har föreslagit Nooshi Dadgostar som ny ledare. Kongressen hålls i månadsskiftet oktober/november. (SvD)

UPPKÖPSRISK. Företag som inte ser till att ha en ordentlig värdering på sitt bolag löper i dag stor risk att bli uppköpta, skriver DI:s Ulf Petersson, och listar elva bolag som kan stå på tur att bli förvärvade: Saab, Securitas, Intrum, Millicom, Veoneer, Haldex, Duni, Dustin, Gränges, Fagerhult och Cloetta. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -