Svängig handel på New York-börserna

USA De ledande börserna i New York avslutade torsdagshandeln upp efter en svängig handelsdag.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 26.815, samtidigt som det bredare S&P 500 steg 0,3 procent till 3.247, Nasdaqs kompositindex avancerade 0,4 procent till 10.672.

Tesla studsade upp efter att ha varit ned över 7 procent och avslutade handeln 2 procent upp. Kalifornien meddelade nyligen att delstaten kommer förbjuda bilar drivna av diesel eller bensin år 2035.

Amazon meddelade ett flertal nya produkter på sitt hårdvara-event, som var online. Produkterna varierade från en flygande säkerhetsdrönare med kamera för hemmet och en streamingtjänst för gaming för att konkurrera med Google och Microsoft. Amazonaktien adderade runt procenten.

Alphabet, Googles moderbolag, och Microsoft steg 1 respektive 1,3 procent.

Flera av Apples mest uttalade kritiker, en samling dit Spotify och Fortnite-spelutvecklaren Epic Games hör, har ingått allians mot App Store-plattformen och dess avgifter på mellan 15 och 30 procent av appintäkterna. Både Spotify och Epic har lämnat in stämningsansökningar för att få upp Apple i rätten och där få domare att gå med på att den så kallade intäktsdelningen med plattformsägaren utgör ocker.

Appleaktien avancerade trots detta runt procenten, medan Spotify handlades ned med 1,6 procent.

Turbulensen fortsätter kring el- och vätgasfordonsutvecklaren, Nikola. Samtal med flera potentiella partners, däribland BP, om att bygga vätgasstationer har upphört efter de anklagelser som riktades mot bolaget av Hindenburg Research. Som grädde på moset har Wedbush sänkt sin rekommendation för Nikola till underperform från neutral. Riktkursen skruvas ned till 15 från tidigare 45 dollar per aktie. Nikolaaktien var ned nästan 10 procent.

Goldman Sachs har fått köprekommendation från UBS, från tidigare neutral. UBS konstaterar att Goldman Sachs för närvarande genererar solida resultat och att banken ytterligare kan gynnas av ökad volatilitet i samband med det kommande presidentvalet. Goldman Sachsaktien noterades 5,2 procent högre.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 0,67 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -