På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nikolas NEL-åtaganden ligger fast

Börs Amerikanska vätgasfordonsutvecklaren Nikolas åtaganden gentemot norska NEL ligger fast trots de nyheter som kom från bolaget under morgonen, enligt uttalanden från Nels ir-chef Bjørn Simonsen för TDN Direkt.

Under morgonen avgick Nikolas ordförande och grundare, Trevor Milton, efter en tid av kontroverser kring bolaget. Nikolas utveckling ifrågasattes nyligen i en blankningsanalys, där Trevor Milton också anklagades för bedrägeri och överdrifter om den egna utvecklingen.

Saken utreds för närvarande av amerikanska finansinspektionen SEC och aktiekursen har varit försatt i kraftig gungning sedan blankningsanalysen lades fram.

Nikola och Nel har varit partner sedan 2017 och under sommaren inkom den första ordern till det norska bolaget, som utvecklar elektrolysörer vari det framställs vätgas, värd 30 miljoner dollar.

Nels aktie handlades ned med 9 procent under måndagsmorgonen, efter Trevor Miltons avgång.

Den svenska bränslecellsutvecklaren Powercell var samtidigt ned med 3 procent.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -