På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Batterikampen, trendbrottet och värderingen av Klarna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

DUBBLAD VÄRDERING. Klarna tar in 5,7 miljarder kronor i nytt kapital och värderas till 93 miljarder kronor närmare en fördubbling på ett, uppger Sebastian Siemiatkowski i intervjuer. Bolaget ska börsnoteras inom ett par år, och vd:n utesluter inte Stockholmsbörsen. (DI, SvD)

NORTHZONE SER MER. Riskkapitalbolaget Northzone, som gick in i Klarna 2015, tycker att den nya värderingen på 93 miljarder kronor är låg. (DI)

SETT TRENDBROTT. Dometic hade en tuff period från mitten av mars fram till mitten av maj, men sedan i början av juni har bolaget sett ett trendbrott då efterfrågan har tagit fart, säger vd Juan Vargues i en intervju. (DI)

LADDAD BATTERIKAMP. Intresset för Teslas "batteridag" den 22 september har skruvats upp till max. (DI)

HOTELL. De svenska hotellens intäkter för logi mer än halverades under sommaren. Och oron inför hösten är stor, enligt branschorganisationen Visita. (SvD)

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -