På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tesla nära att nå breakeven

Börs Tesla ligger nära att nå breakeven och vd Elon Musk uppmuntrar de anställda att ge järnet kring produktion och leveranser. Det framgår av ett internt mejl som CNBC har tagit del av.

Affärskanalen tillägger att det är oklart vad breakeven i det här fallet avser, ifall det handlar om något vinstmått eller antalet tillverkade bilar gentemot förväntningar eller tidigare kvartal.

Tesla väntas denna vecka släppa siffrorna för produktion och leveranser under andra kvartalet.

Om Tesla uppvisar lönsamhet för det andra kvartalet är det ett steg närmare att bli ett S&P 500-bolag. Detta eftersom det krävs fyra kvartal i rad med svarta siffror på nedersta raden i resultaträkningen. Tesla har tre positiva resultatkvartal bakom sig.

Bolagets leveranser uppgick till cirka 88 400 bilar i det första kvartalet. Antalet tillverkade bilar var 102 672 för samma period.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -