Fredagens alla nya aktierekar

Börs Ica och Avanza finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Klövern till behåll från sälj. Det framgår av ett morgonbrev från banken som gjort flera rekommendations- och riktkursförändringar i fastighetssektorn under morgonen.

Nordea Markets sänker riktkursen för gruv- och smältverksbolaget Boliden till 230 kronor från tidigare 250 kronor. Rekommendationen köp upprepas emellertid. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

"Vi anser att risken/reward i aktien är hyfsat attraktiv eftersom de väsentligt lägre metallpriserna enligt vår mening redan är diskonterade", skriver Nordea. Boliden handlades vid 9.45-tiden tilldrygt 179 kronor på Stockholmsbörsen, en nedgång med 1,4 procent för dagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Latour till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 140 från 150 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Lundbergs till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 400 från 415 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Norsk Hydro till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 20 från 30 norska kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities sänker riktkursen för Mekonomen till 80 kronor från 110 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

"Även om det är osäkert hur länge situationen kommer dämpa efterfrågan och resultat, tror inte vi att det ska bli så dåligt som aktiekursen indikerar. De förändrade kovenanterna kommer också ge visst utrymme", skriver banken.

Mekonomen har utöver corona även att hantera konsekvenserna av ett it-intrång. Aktien har fallit med 61 procent sedan årsskiftet och stängde på 36 kronor på torsdagen.

Nordea har gjort flera förändringar i bankens syn på fastighetsaktier.

Pandox, riktkursen sänks från 145 till 135 kronor, köp upprepas. Aktien stängde på 74 kronor.

Kungsleden, riktkursen sänks från 116 till 100 kronor, köp upprepas. Aktien stängde på 68:50 kronor.

SBB, riktkursen höjs från 22 till 23 kronor, köp upprepas. Aktien stängde på 16:11 kronor.

Balder, riktkursen höjs från 381 till 400 kronor, köp upprepas. Aktien stängde på 318:50 kronor.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sagax till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Wihlborgs till behåll från sälj. Det framgår av en analys. 

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 98 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 81:85 kronor på torsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sagax till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Wihlborgs till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker riktkursen för Evolution Gaming till 410 kronor från 440 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dometic till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 42 från 80 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 37:92 kronor på torsdagen och aktien har fallit med 60 procent sedan årsskiftet.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Gränges till 55 kronor från 97 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 48:50 kronor på torsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Avanza till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 90 från 97 kronor. Det framgår av en analys med titeln "Q1 will be great, but…". Aktien stängde på 81:85 kronor på torsdagen. 

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ica till köp från sälj. Riktkursen höjs till 520 från 380 kronor. Det framgår av en analys.

"Vi går från sälj till köp då två av de främsta argumenten bakom vår tidigare syn, ökad konkurrens och inbromsande matprisinflation, inte längre verkar hålla för i år. Vi tycker Ica ser särskilt bra positionerat ut tack vare sin uteblivna exponering mot restauranger och en stark närvaro på svenska semesterorter", skriver SEB. Ica-aktien stängde på 428:60 kronor på torsdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -