Fredagens alla nya aktierekar

Börs Ericsson och Telia finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

SEB Equities sänker riktkursen för MTG till 100 kronor från tidigare 105 kronor. Rekommendationen köp upprepas.  Det framgår av en uppdatering från banken.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 390 från 385 kronor. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Axfood till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 185 från 180 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities sänker riktkursen för Telia till 42 kronor från 45 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys dagen efter att Telia sänkt sin utdelning och sagt att bolaget inte kommer att nå sina prognoser för helåret 2020.

Pareto har sänkt sina estimat för Telias ebitda-resultat med 6 procent för 2020 och med 4 procent för 2021. Analysfirman ser emellertid Telia som en relativt stabil verksamhet i tider med hög osäkerhet.

Nordea Markets sänker riktkursen för Scandic Hotels till 65 kronor från 85 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Det framgår av ett morgonbrev.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Bravida till köp från behåll. Riktkursen sänks till 80 från 105 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 68:80 kronor på torsdagen och den har gått ner med 25 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 90 från 87 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 75:60 kronor på torsdagen och kursen har backat 7,3 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Dustin till behåll från köp. Riktkursen sänks till 50 från 87 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på drygt 45 kronor på torsdagen och den har fallit med nästan 40 procent sedan årsskiftet.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -