Revisorvarning, borättslagen och ett sänkt inflationsmål

Nyheter i kothet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VARSELHOT. 10.000 jobb i svensk fordonsindustri kan vara hotade sedan coronaviruset har fått Kina att bromsa in, enligt Fredrik Sidahl, vd för branschorganisationen FKG. (SvD)

BOSTADSRÄTTSLAGEN. Riksrevisionen kräver att regeringen griper in och skriver om bostadsrättslagen eftersom riskerna för köpare i nyproduktion är så stora. Konsumentskyddet är så svagt att köparna är nästan helt skyddslösa. (SvD)

OSCAR PROPERTIES-REVISOR VARNAS. Fastighetsrevisorn Ingemar Rindstig från EY varnas av Revisorsinspektionen för hanteringen av bostadsutvecklaren Oscar Properties affär med projektet Biografen i Stockholm. Det handlar om bristande dokumentation kring en transaktion som var särskild riskfylld. (DI)

GASKLOCKEMARKEN SKA SÄLJAS PÅ NYTT. Bostadsutvecklaren Oscar Properties uppgav i torsdagens bokslut att bolagets mål fortfarande är att genomföra projektet Gasklockan, men enligt Stockholms stad ska marken säljas på nytt och det förekommer inga diskussioner om att Oscar Properties skulle få köpa marken. (SvD)

INFLATIONSMÅLET. Riksbanken måste sänka sitt inflationsmål, annars riskerar de att skada den svenska ekonomin, enligt Klas Eklund, senior ekonom på Mannheimer Swartling. (Di Debatt)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -