Coronahotet, bolagsskatter och Collectors välkomnande

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

FLER FALL. De två tyngsta partitjänstemännen i Hubei-provinsen, som drabbats hårdast av coronaviruset, sparkas. Samtidigt har antalet nya fall ökat dramatiskt efter att kinesiska myndigheter lättat på diagnoskraven för de smittade.

LÄGRE FÖRSÄLJNING. Coronaviruset slår hårt mot svenska företag och över 90 procent uppger att det kommer att påverka deras försäljning negativt de kommande 3-6 månaderna, enligt en enkät från svenska handelskammaren i Kina och Business Sweden. (DN)

MINSKADE INTÄKTER. Årliga intäktsbortfall på uppåt 70 miljarder kronor hotar de svenska statsfinanserna i spåren av en global bolagsskattereform som drivs av OECD. (DI)

SELIN VÄLKOMNAR REVISOR. Collectors tillträdande ordförande Erik Selin välkomnar att Finansinspektionen har förordnat en egen revisor i banken. (DI)

BRA MED BANKUNION. Storbritanniens utträde ur EU innebär nya förutsättningar för Sverige, och för att inte förlora inflytande bör Sverige ta steget och gå med i bankunionen, anser professor Carl B Hamilton. (DI)

BÄTTRE SKYDD. Cyberhotet hänger oupphörligt över Sverige och många företag har för låg säkerhetsnivå. Riksbanken ska stresstesta svenska banker. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -