Stålpriset, insiders och detaljhandelns kalldusch

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep,

PLUSGRADER KALLDUSCH. Den rekordvarma inledningen av januari i södra Sverige har inneburit en kalldusch för detaljhandel och skidanläggningar. Risken är att detta blir spiken i kistan för vissa pressade detaljhandelsaktörer. Byggbolag kan samtidigt gynnas av det milda vädret. (Di lörd)

STABILT STÅLPRIS. Inbromsning av den inom den europeiska bil- och byggindustrin har pressat stålpriserna under 2019. Botten kan vara nådd menar bedömare, men Sten Ståls vd Hans Svensson tror inte på en vändning uppåt inom en snar framtid. (Di mån)

KAOS. Personal och patienter vittnar om en kaotisk trettonhelg i Stockholms sjukvård. Chefläkare vittnar om en otillräcklig kapacitet. (DN lörd)

FÖRÄNDER(L)IGT. Regeringssamarbetet måste kunna växla spår när kartan som ritades upp januari 2019 förändrades, framhåller Liberalernas ledare Nyamko Sabuni. (SvD Debatt mån)

FÖRSVAR. Befolkningens förtroende för det svenska försvaret är lågt. (DN sön)

INSIDERS. Antalet fall av misstänkt insiderhandel steg med 8 procent under det förra året. Bankernas övervanknings-system, samt att det i dag finns allt fler mindre bolag som är noterade kan vara orsaker till ökningen, säger FI:s analytiker till TT. (SvD lör)

KABINVÄSKOR. Fler flygbolag kan komma följa i Norwegians spår och införa avgifter för kabinväskor. (DN sön, SvD mån)

IRAN. Ukraina kräver Iran på ekonomisk ersättning efter att Iran medgivit att landet skjutit ned det ukrainska passagerarplanet med 176 personer ombord. (DN sön)

BO BILLIGT. Nuvarande ränteläge bäddar för ett fortsatt billigt boende. (Di lör)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -