På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Moberg Pharma faller tungt, tungt

Börs Moberg Pharma hade normalt förväntat sig att fler patienter skulle uppnå fullständig läkning i studien med läkemedelskandidaten Mob-015 vid behandling av nagelsvamp. Aktien faller 50 procent.

"Vi skulle normalt förvänta oss att fler patienter uppnår fullständig läkning efter att mykologisk läkning uppnåtts hos en så klar majoritet av patienterna. Detta kommer att undersökas vidare och vi förväntar oss ytterligare insikter från den pågående europeiska studien", skriver Amir Tavakkol, Senior Advisor R&D på Moberg Pharma som en kommentar till bolagets pressmeddelande.

"Vi är extremt nöjda med mykologiska läkningen. Den är högre än vi hade förväntat oss och jag tror högre än vad någon hade förväntat sig. Det man normalt sett ser är att mykologisk läkning övergår i klinisk läkning och 'complete cure' (fullständig läkning) om man bara har lite tid på sig. Vi hade förväntat oss ett betydligt högre resultat på 'complete cure' givet den höga mykologiska läkningen", säger Moberg Pharmas vd Anna Ljung till Nyhetsbyrån Direkt.

Är en kursnedgång på över 50 procent vettigt?

"Det tror jag nog att det är, för det är som sagt förvånande data och i kliniska studier vill man bara rapportera positiva data utan några förvånande aspekter. Jag förstår att kursen går ned en del. Sedan huruvida 50 procent är rättvist, det kanske är lite mycket, men det kan jag egentligen inte ha någon synpunkt på", säger Moberg Pharmas vd Anna Ljung.

Moberg Pharmas läkemedelskandidat MOB-015 har uppnått det primära målet i en fas 3-studie vid behandling av nagelsvamp. Även viktiga sekundära behandlingsmål uppges ha uppnåtts.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien omfattande 365 patienter med mild till måttlig nagelsvamp fick daglig behandling i 48 veckor. Vid vecka 52 hade signifikant fler MOB-015 patienter uppnått fullständig läkning jämfört med vehikeln.

Efter 52 veckor hade 4,5 procent av patienterna med MOB-015 uppnått fullständig läkning medan ingen av de patienter som fick vehikel (verkningslös komponent).

MOB-015 tolererades i allmänhet väl och inga allvarliga biverkningar relaterade till läkemedelskandidaten rapporterades.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -