Batterimiljarderna, boendet och den dröjande ABB-chefen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

BOMARKNAD. Finanspolitiska rådet föreslår i en ny rapport en friare hyressättning samt höjda skatter på fastigheter och bostadsrätter. Det skulle ge staten 70 miljarder kronor, efter avdrag för ökade bostadsbidrag, för att kompensera hushåll och vidta åtgärder för en önskad fördelningsprofil. (DN-Debatt)

GRÖNBLÅTT L. Liberalerna behöver förändras och ge klimatpolitiken ett större utrymme än hittills. Ett modernt liberalt parti ska både vara och uppfattas som ett grönblått parti, enligt partiledarkandidaten Erik Ullenhag och riksdagsledamoten Tina Acketoft. (SvD-Debatt)

JOBB. De nya jobben blir fler, men samtidigt ökar arbetslösheten. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos som Ekot tagit del av. Sysselsättningsökningen 2019-2020 skrivs upp "en del" jämfört med +111.000 i decemberprognosen, men arbetslösheten väntas ändå stiga från 6,5 procent i år till 6,7 procent 2020. (Ekot)

BATTERIMILJARDER NÄRA. Batteribolaget Northvolt är nära att stänga den största finansieringsrundan någonsin i den svenska techsektorn. Enligt källor finns ett flertal stora bolag med bland de investerare som bidrar med omkring 16 miljarder för att få i gång bolagets första storskaliga fabrik i Skellefteå. (DI)

NY VD I ABB KAN DRÖJA: Det kommer att dröja till en bit in i 2020 innan en ny vd kan tillträda i ABB efter den sparkade Ulrich Spiesshofer. Det skulle ge en ny, presumtiv, vd möjlighet att slutföra helåret 2019 på sin nuvarande post. (DI)

SKA BLI MER SELEKTIVA: AAK:s nya strategiprogram, som ska ersätta "AAK Way" som avslutas under 2019, kommer inte att innebära någon helomvändning, men vd Johan Westman säger i en intervju med Dagen industri att bolaget ska bli "selektiva och våga lämna produktsegment där vi inte kan nå lika hög lönsamhet". (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -