På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan: Laddat för utbrott i Cevi

Heta Listan Mer medicinteknik kvalar till Heta Listan och en långbänkare får lämna. I övrigt är det bra drag.

Det är inget fel på börshumöret och investerarna rädds onekligen inte den stundande rapportfloden. För Heta Listan innebär det fortsatt goda tider. I veckan utmärker sig Shopify och Paypal som två vinnare.

Volatiliten har hittat tillbaka till Mycronic som nu får lämna listan på den upphöjda stopp loss-nivån. Affärsförslaget avslutas därför med en vinst på 9,2 procent. Som mest steg aktien 18 procent över vår triggerkurs. Den toppnoteringen sattes för 13 dagar sedan. Guldet har upphört att glimma. Listan tar den avkastning som finns kvar i affärsförslaget och tar en paus från ädelmetallen.

Det är nu en salig blandning bolag som samsas på listan. Det gemensamma temat är att de befinner sig i en stigande trend. Nykomlingen sedan förra veckan är Getinge. Utbrottet jag hoppades på blev verklighet efter att aktien uppmärksammats av flera olika tekniska analytiker i vanlig och sociala media.

Inför påsk kandiderar ytterligare en medicinteknik-kandidat. Temat för affärsförslaget är ett kursbrott på ovansidan.

Cellavision

Trigger: 304,00  Stop loss: 288,00

Medicinteknikbolaget Cellavision säljer mer automatiserade alternativ till konventionella mikroskop i labratorier. Framförallt inom blodanalys. I huvudsak säljer Cellavision mot stora labb inom sjukvården men också på större djursjukhus. Deras marknad inom sjukvården värderas till 1,4 miljarder kronor globalt.

Lanseringen av produkten DC-1 innebär att Cellavision även kommer att kunna aprochera även medelstora och mindre labb. Värdet av den nya marknaden kan vara i paritet med den för stora labb tror bolaget.

Affärmodellen bygger kortfattat på att sälja stora system med låga marginaler men sen sälja förbrukningsvaror med höga marignaler.

Under fjolåret ökade försäljningen med 18 procent, rörelseresultatet steg med 23 procent och rörelsemarignalen tog ett kliv uppåt – från 29,4 procent till 30,6 procent.

Målsättningen är att växa omsättningen 15 procent organiskt per år, vilket man gjorde. Samt att hålla en rörelsemarginal över 20 procent – det slog man med råge.

Intäkterna tros fortsätta stiga i kommande år. Analytikerna som följer bolaget skissar på en omsättningstillväxt på ytterligare 17 procent under 2019 samt ett 29 procent högre resultat per aktie.

Värderingen är mycket hög. På faktiska vinster värderas bolaget till p/e 80 med allt vad det innebär. Framförallt vill jag kasta med en brasklapp för den högre volatiliteten så räkna med obehagliga svängnignar oavsett ett positivt eller negativt utfallet för affärsförslaget.

För Heta Listan är aktien aktuell om den stiger över den tidigare toppnoteringen kring 304 kronor. Det skulle enligt analysen räknas som ett klassiskt prisutbrott på ovansidan. Köp aktien om den stiger över 304 kronor och sätt stopp vid 288 kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -