Storägare lägger kontantbud på Cherry

Börs European Entertainment Intressenter, EE Intressenter, har lagt kontantbud på Cherry som inte kommer att höjas.

Budet är 87 kronor per aktie och det totala värdet av erbjudandet uppgår till cirka 9,2 miljarder kronor.

EE Intressenter är ett konsortium bestående av Bridgepoint Europe VI Fund, Prunus Avium, Klein Group, Audere est Facere, Pontus Lindwall, Berkay Reyhan och Can Yilanlioglu. Medlemmarna av konsortiet äger motsvarande cirka 47,4 procent av aktierna och 37,9 procent av rösterna i Cherry.

Cherrys oberoende budkommitté rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet baserat på bland annat ett utlåtande från KPMG om skäligheten av budet.

Aktieägare i Cherry, inklusive aktieägare från grundarfamiljerna, som representerar cirka 11,6 procent av aktierna och 28,5 procent av rösterna i bolaget har, på vissa villkor, åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Det totala antalet aktier som kontrolleras av konsortiet, tillsammans med aktier som täcks av åtaganden att acceptera erbjudandet, motsvarar totalt cirka 59,1 procent av aktierna och 66,5 procent av rösterna i Cherry.

Acceptfristen för Erbjudandet beräknas löpa från och med den 20 december 2018 till och med den 23 januari 2019.

Fullföljande av budet är, bland annat, villkorat av att erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att EE Intressenter blir ägare till aktier motsvarande mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Cherry och att ingen annan offentliggör ett erbjudande om förvärv av aktier i Cherry på villkor som är mer förmånliga för aktieägarna i Cherry än erbjudandet.

Minoritetsägarna i Cherrys dotterbolag Yggdrasil har gentemot Cherry ensidigt åtagit sig att efterge vissa av de rättigheter som enligt avtal mellan minoritetsägarna och Cherry annars skulle ha tillkommit minoritetsägarna vid fullföljd av erbjudandet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -