Stresstest, absurda lånekrav och den kommande krisen

Nyheter i korthet Här är morgontidningarnas viktigaste nyheter i ett svep.

SPLITTRADE MITTENPARTIER. Centerpartiets och Liberalernas riksdagsgrupper är fortfarande splittrade i frågan om stöd till Ulf Kristersson. (DN)

M-BUDGET. Moderaterna och Kristdemokraterna driver på för att lägga fram en gemensam budgetmotion, vilket sätter förnyad press på Liberalerna och Centerpartiet. (DI)

KRIS SLÅR MOT SKATTEBETALARNA. Svenska bankers buffertar är alldeles för små och vid nästa kris är risken att skattebetalarna att får betala ett högt pris, säger LO:s chefekonom Ola Petterson. (SvD)

TUFFA VILLKOR I STRESSTEST. Svenska banker möter tuffa förutsättningar i det europeiska stresstest av banker som väntas publiceras i november. (DI)

BANKERNAS RAPPORTER. Veckans bankrapporter riskerar att överskuggas av frågor om "penningtvätt och tvetydiga affärer". (SvD)

TULLAR TYNGER. Nästan hälften av de svenska börsbolagen påverkas negativt av amerikanska handelshinder, visar en ny rapport. (SvD)

ABSURDA LÅNEKRAV. De tuffare kraven på bolånetagare gör mer skada än nytta, säger John Hassler. (DI)

VERKSTADSKONJUNKTUREN I VÄSTSVERIGE. Verkstadsindustrin i Västsverige går starkt även 2018. Men 2019 förväntar sig företagen minskade marginaler till följd av högre kostnader, enligt en ny rapport. (DI)

NYA TEKNISKA ANALYSREKOMENDATIONER. Pessimism dominerar på Stockholmsbörsen skriver Adrian Axelsson i DI. Han ser köpläge i Semafo och säljläge i Starbreeze. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -