Carlström, Vd-strid och prissänkta bostäder

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

TVINGAS PRISSÄNKA NYA BOSTÄDER. Bostadsutvecklare och byggbolagen arbetar i motvind när det kommer till priser på nya bostäder. Totalt har runt 8 procent av det nyproducerade utbudet av lägenheter i Stockholmsområdet prissänkts. Vissa objekt har blivit upp till 30 procent billigare. (DI mån)

EPIROC VILL INTE NEDSTRÖMS. Verkstadsbolaget Atlas Copcos gruv- och infrastrukturdel Epiroc ifrågasätter att en konsolidering av hela värdekedjan skulle medföra stora synergier eller stora fördelar för kunden. (DI mån)

CARLSTRÖM HAUSSAR. Fingerprint Cards storägare Johan Carlström, nominerad till styrelseordförande, tror på en comeback för det prispressade bolaget på två-tre års sikt. Han säger även att blivit ekonomiskt oberoende tack vare Fingerprint, men vill inte säga hur han hanterat aktien efter 2016. (SvD mån)

MP1. Miljöpartiet gör till val på att höja flygskatten, pengarna ska användas till att utöka nattågen till Europa. (DN mån)

MP2. Miljöpartiet vill förbjuda engångsartiklar som sugrör och tops och lovar nya reformer på klimatområdet inför nästa mandatperiod. (DI lör)

MP3. Stödet för Miljöpartiet har halverats i kärntrupper som kvinnor, unga och storstadsbor, enligt DN/Ipsos mätning. Partiet kan heller inte räkna med stödröster på samma sätt som Kristdemokraterna. MP öppnar nu för ett enda språkrör. (DN lör)

RÄNTEAVDRAG. Sex av åtta riksdagspartier vill trappa ner på ränteavdragen och fem av åtta vill justera amorteringskravet. (SvD lör)

ITALIEN TIDSINSTÄLLD BOMB. ECB:s tidigare chefekonom Otmar Issing säger att Italien är som en tidsinställd bomb och varnar för en chock som kan få återverkningar på hela Europa. Det går ännu inte att svara på om landet kan stanna kvar i euron, säger han. (DN sön)

EFTERLYSER RÄNTEHÖJNING. Nationalekonomen Mårten Blix anser att Riksbanken bör fira sitt 350-årsjubileum genom att höja räntan. Han tycker att Riksbankens penningpolitik har landat i en falsk precision i bedömningen av svensk ekonomi och att det är dags att avsluta det svenska experimentet med extrem penningpolitik. (DI Debatt mån)

VD-STRID. Astra Zenecas Sverigechef Jan-Olof Jacke förs fram som ny vd för Svenskt Näringsliv efter att storfavoriten Maria Rankka stoppats. (DI lör)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -