Flygskatt, boprisfall och kontorsdöden

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

FLYGSKATT? Moderaterna vacklar om flygskatten och källor uppger för Dagens Industri att partiet inte kommer att riva upp skatten efter en valseger i höst. Uppgifterna förnekas dock av partiledningen. (DI)

MIGRATIONSFÖRLAMNING. Det finns en hög risk för att nästa regering kommer att förlamas av migrationen, enligt statsvetarprofessor Tommy Möller. Trots att det finns en bred folkmajoritet och en majoritet i riksdagen för en restriktiv migrationspolitik kan partisystemet inte komma överens. (DI Debatt)

KONTORSDÖD. På tre år har de svenska storbankerna lagt ned en fjärdedel av sina kontor i Sverige. Nordea har halverat sitt kontorsnät. Samtidigt har Handelsbanken nästa lika många kontor som de övriga tre tillsammans. (DI)

APTITLIG E-HANDEL. Tillväxten i den svenska e-handeln var stark även under det första kvartalet och allra kraftigast ökade livsmedel. (DI)

SVENSKAR SÄGER NEJ. Sex av tio svenska vill att Sverige ska använda sitt veto för att stoppa en höjning av EU-avgiften, enligt en Sifo-undersökning. (SvD)

NY PRISFALLSVÅG? Mäklare varnar för "en andra våg av prisfall" på bostadsmarknaden sedan antalet sålda bostadsrätter minskat kraftigt efter att amorteringskravet skärpts. (SvD)

LOKALA PARTIER. En tydlig trend är att de etablerade partierna tappar, medan lokala partier vinner mark. I höstens kommunval kommer de lokala partierna att vara rekordmånga. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -