SKF: 2 425 Mkr före skatt

Börs Kullagerbolaget SKF redovisar ett resultat före skatt på 2.425 miljoner kronor för första kvartalet 2018 (2.125)

Analytikerna hade i snitt räknat med ett resultat före skatt på 2.232 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning.

I resultatet ingår inga engångsposter, mot förväntade cirka -55 miljoner.

SKF:s försäljning låg på 20.560 miljoner kronor (19.601). Analytikerna hade räknat med en försäljning på 20.294 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till 2.625 miljoner kronor (2.295). Här var 2.447 miljoner kronor väntat.

SKF spår att efterfrågan på bolagets produkter och tjänster under det andra kvartalet 2018 kommer att vara högre för koncernen jämfört med samma kvartal 2017.

Det framgår av kvartalsrapporten för årets första kvartal, från och med vilken SKF inte presenterar någon sekventiell marknadsutsikt.

Efterfrågan förväntas - jämfört med det andra kvartalet 2017 - bli högre i Europa, avsevärt högre i Asien och Stillahavsområdet och relativt oförändrad i Nordamerika och Latinamerika.

De åtgärder SKF har vidtagit för att styra och kontinuerligt ha kontroll över sin kostnadsbas, höja sina priser och fokusera på att möta sina våra kunders specifika applikationsbehov visar nu resultat.

Det konstaterar vd Alrik Danielson i kullagerbolagets kvartalsrapport, som överträffade analytikernas förväntningar: rörelsemarginalen steg till 12,8 från 11,7 procent, mot väntade 12,1 procent enligt SME Direkt.

"Industriverksamheten som hade en rapporterad rörelsemarginal på 15 procent växte med 8,5 procent och här var tillväxten särskilt stark i Europa och Asien. Vi växte inom samtliga industrier och kunde konstatera en särskild ökning för industriella drivsystem och järnvägsapplikationer", lyfter vd:n fram.

Längre fram i rapporten uppges att rörelseresultatet påverkades positivt av bland annat SKF:s försäljningspris, en under den senaste tiden omdiskuterad fråga. Negativ påverkan kom från valutaeffekter, allmän inflation, omstruktureringskostnader och avyttrade företag.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -