Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analys har hittat två aktier med starka köpsignaler. Och en aktie som får en ordentlig säljsignal.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Att RSI är runt 40 punkter och att nedgångsdagar tenderar ske på något högre volym i jämförelse med volymen på uppgångsdagar är svaghetstecken på kort sikt, men värdena ligger för långt ifrån ytterligheterna för att anses ge signifikanta signaler om kursutvecklingen på kort sikt. De indikerar dock en frånvarande optimism som krävs för att motstånden ska brytas.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

 

 

Kinnevik B är just nu den aktie som rankas högst i Investtechs kortsiktiga kursgraf. Kursen har passerat tidigare motstånd vid 290-306 kronor, vilket indikerar att optimismen tilltar.

Närheten till stödnivåerna, som kombineras och stärks av hög handelsvolym, och avsaknaden av horisontella motstånd över dagens nivå indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och att dagens kurs kan vara en bra ingångskurs.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 26 april vilket kan påverka den tekniska bilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

Ytterligare en aktie som ligger i toppen i Investtechs kortsiktiga kursgraf är Klövern, som även ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket ger statistiskt goda förutsättningar för ytterligare uppgång.

 

Det finns stöd ned till 10 kronor som kombineras med hög handelsvolym. Det indikerar att det finns många investerare som anser att aktien är köpvärd på dessa nivåer och det kan begränsa nedsidan.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 26 april vilket kan påverka den tekniska bilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

 

MTG B är en av de meste negativa aktierna just nu i Investtechs kortsiktiga kursgraf. En fallande trendkanal indikerar att pessimismen tilltar och slutkursen under tidigare strax över 340 kronor öppnar upp för ytterligare nedgång till cirka 300 kronor.

Fjortondagars RSI är under 30 vilket indikerar att momentum är svagt. Innan vi ser en vändning uppåt i RSI-trenden kan kursen mycket väl fortsätta att falla.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 23 april vilket kan påverka den tekniska bilden.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Följ Placera på Facebook , LinkedIn, på Twitter och på YouTube.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -