Falska aktietips, utdelningsfest och FPC förnekar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

FINGERPRINT FÖRNEKAR. Biometrobolaget förnekar uppgifterna att bolaget ska ha ringt analytiker och varnat för att konsensusprognoserna är för höga. (DI)

FI TÄPPER TILL AMORTERINGSKRAVSLUCKA. Finansinspektionen avser täppa igen luckan som gör att bolåneutmanare som Enkla, Stabelo och Hypoteket inte omfattas av regeringens amorteringskrav. (DI)

PROFESSOR KRITISK TILL HÖG RÄNTESKILLNADSERSÄTTNING. Tuffa regler för förtidsinlösen av bundna lån avskräcker konsumenter från att byta långivare, enligt professor emeritus Stefan Yard. (DI)

DÖDSOLYCKAN MARDRÖM FÖR VOLVO CARS. Att Ubers självkörande Volvo XC90 har kört ihjäl en kvinna i Arizona är en mardröm för Volvo Cars ledning. Valet av Uber som partner kan kosta dyrt i renommé. (DI)

UTDELNINGSFESTEN KAN BÖRJA. God chans till kursglädje när årets rekordstora utdelningsregn rullar in. (DI)

OFÖRÄNDRAT SKATTETRYCK. Alliansen kan inte gå på val med löftet att sänka skattetrycket. Behovet av nya satsningar är stort och sänkt marginalskatt kan behöva vägas upp av andra höjningar, enligt Jan Björklund, partiledare för Liberalerna. (DI)

FLER FALSKA AKTIETIPS PÅ SOCIALA MEDIER. Manipulation av aktier via sociala medier och bloggar har blivit allt vanligare. Mindre erfarna småsparare är de stora förlorarna. (SvD)

(M) STÖDER BIOBRÄNSLE I FLYG. Moderaternas miljötalesperson Maria Malmer Stenergard är positiv till flygutredaren Maria Wetterstrands idé att flygbolagen skulle erbjuda konsumenterna att betala ett högre pris i utbyte mot att bolagen lovar att köpa motsvarande mängd biodrivmedel. (SvD)

FÖRHANDLING OM HQ-FÖRLIKNING. Parterna i HQ-målet förhandlar om en förlikning. Ifall diskussionerna går i lås tas ärendet inte upp i hovrätten. (SvD)

REGERINGEN SPARAR FÖR LITE ENLIGT (M). Inför vårbudgeten anklagar Moderaterna regeringen för att ha sparat för lite. Sveriges finanser riskerar att försvagas med 300 miljarder kronor under nästa lågkonjunktur, enligt Moderaterna. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -