Heta Listan går på molntjänster

Heta Listan Det sker flera förändringar på veckans lista. Två vinsthemtagningar trängs med tråkigare stopp loss. Nya spadtag tas i den amerikanska börsmyllan.

Listan lyser rött och fyra bolag får lämna. Vi har hunnit tappa delar av vinsten i både Statoil och Tractor Supply – som tidigare varit nära respektive målkurs. Nu skopar vi hem vinsten som återstår. 

Att Semafo var ett högriskförslag stod klart från början. Men att resan skulle bli så kort och så smärtsam var aldrig tanken. Efter att ha stigit över vår triggerkurs föll aktien snabbt tillbaka och under vår stopp loss. Resultatet blev en pinsam förlust om 7 procent. 

Affärsförslaget Xilinx höll i två veckor. Volatiliteten i aktien underskattades och utskakade blev vi. Inledningen på år 2018 lämnar mer att önska och nu laddar listan för revansch. 

Medelvärdena har planat ut för OMXS30-index och släpper långt efter glödheta USA-börsen. Jag har valt att flytta det guidande trendlinjerna. Larmet på nedsidan går om Storbolagsindex skulle etablera sig under 1 590-nivån.

Här är veckans nya kandidat.

Automatic Data Processing (ADP)

Trigger 124,00. Målkurs 142,00. Stop loss 118,00.

ADP är en global leverantör av molntjänster för hantering av bolagens humankapital. Tjänsteutbudet rymmer löneslippar, informationssystem för anställd, tidrapportering, rekryteringsverktyg, försäkringshantering, pensioner och compliance.

Kunderna väljer delar eller hela konceptet. Av Fortune 100-bolagen använder 80 procent minst en av ADP molntjänster. En av sex amerikanska arbetare får sitt lönebesked via bolaget. Och årligen hanteras utbetalningar till ett värde av 1 850 miljarder dollar.

Bolaget växte sin försäljning med 6 procent i fjol och väntas växa lika snabbt årligen fram till 2020. Molntjänster är lönsamt och bolaget har en rörelsemarginal på närmare 20 procent.

Vinsten per aktie ökade i fjol med 14 procent. Nästa år förväntas en tillväxt på närmare 12 procent.

Värderingen är hög (p/e 30 på 2018). Det är att räkna med bland de lyckosamma digitaliseringsbolagen.

Köp aktien om den stiger över 124,00 dollar och sätt stopp vid 118,00 dollar. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -