Heta Listan mitt i guldruschen

Heta Listan: Semafo stiger i takt med guldpriset. Det lockar till ett råvarubet. I övrigt är det gott humör på börserna.

Ytterligare ett bolag ryms på Heta listan. Totalt har vi nu fyra aktiva affärsförslag. Tre av fyra aktier har stigit högre under veckan. Nykomlingen Xilinx handlas kring vår triggerkurs.

På en vecka har Stockholmsbörsen stigit 1 procent. I USA har börserna stigit ungefär det dubbla.  Nu gör sig svenska aktiehandlare redo för en intensiv rapportperiod. Den drar på allvar igång under torsdagen.

Här är veckans nya kandidat.

Semafo

Trigger 26,90. Målkurs 32,00. Stop loss 25,00.

Ett gyllene kors i kursgrafen och ett potentiellt trendskifte för guldpriset talar för ett riskfyllt råvarubet. I skottgluggen ryms guldbolaget Semafo.

Bolaget ska utöka sin produktion i afrikanska Burkina Faso. Går planerna i lås ser aktien attraktivt värderad ut. Efter närmast ett års kräftgång för aktiekursen ser den nu ut att bryta uppåt ur en bottenformation.

Semafo har investerat tungt under fjolåret. Och 2019 spås guldproduktionen vara dubblad jämfört med 2017. Även vinsten hänger med upp i prognosen. Förväntat är ett resultat på 3,30 kronor per aktie för 2019, enligt Factset. Det motsvarar en värdering på p/e 9.

Återigen. Den här typen av spekulativa investeringar är behäftad med hög risk.

Köp aktien om den stiger över 26,90 kronor och sätt stopp vid 25,00 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -