Carnegie sänker H&M till 150 kr

Börs Investmentbanken Carnegie fortsätter att sticka ut med sin låga riktkurs bland de svenska analytiker som följer H&M.

Efter klädbolagets försäljningsbesvikelse på fredagen har Carnegie sänkt riktkursen med ytterligare 15 kronor till 150 och upprepat sin säljrekommendation.

Efter ett ras på nära 14 procent på fredagen noteras H&M-aktien till 173 kronor.

Även sett till det samlade analytikerkollektivet ligger Carnegie med sin nya riktkurs lägst tillsammans med Morgan Stanley som har haft 150 kronor sedan i somras.

Carnegie har sänkt sina estimat för H&M:s vinst per aktie med 7-12 procent för åren 2017-2019.

"Vi ser inget nära förestående slut för H&M:s försämrade försäljning och vi anser att ett beslut att stoppa, eller till och med reversera, den aggressiva butiksexpansionen borde ha kommit för länge sedan", heter det i analysen som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Carnegie pekar på att försäljningstappet i det fjärde kvartalet på 2 procent (i lokala valutor) utgör den första gången på minst två decennier som ett enskilt kvartal visat sjunkande försäljning.

"Vi bedömer att den jämförbara försäljningen i fysiska H&M-butiker föll med minst 11-12 procent, hämmad av en rejäl nedgång i kundtrafiken", skriver Carnegie.

Efter att ha sänkt sin rekommendation för H&M till sälj hösten 2016 har Carnegie justerat ner riktkursen successivt. Senast för två veckor sedan sänktes den med 10 kronor till 165 för att alltså på fredagen tas ner ytterligare 15 kronor.

Deutsche Bank sänker också  riktkursen för H&M till 150 kronor från 185 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -