Simris Alg: Nyemission trolig

Börs Det är troligt att Simris Alg under hösten utnyttjar årsstämmans bemyndigande för att emittera nya aktier. Det skriver Simris Algs vd Fredrika Gullfot i rapporten för det andra kvartalet.

Hon skriver att bolaget redan har blivit kontaktat av "flera aktörer" som har intresse av en "större investering" i Simris Alg.

"Kassan är idag ännu stark, men vi ser fördelar med att utöka ägarkretsen med en eller flera större institutionella eller industriella investerare. Anledningen är att få en mer stabil ägarbild och utnyttja synergier inom till exempel marknad och distribution", uppger Fredrika Gullfot i vd-ordet.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -11,1 miljoner kronor under det första halvåret. De likvida medlen uppgick till 20,6 miljoner kronor vid slutet av juni.

Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar en rörelseförlust om 5,0 miljoner kronor (-4,3) för det andra kvartalet.

Nettoresultatet landade på -5,1 miljoner kronor (-4,4) samtidigt som nettoomsättningen under perioden uppgick till knappt 0,2 miljoner kronor (drygt 0,1).

"Fokus ligger nu vid att teckna fler avtal med strategiska partners och utveckla försäljningen, i Sverige, på utvalda internationella marknader, och förstås online", skriver bolagets vd Fredrika Gullfot i rapporten.

Simris Alg är listat på First North.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -