Fondvinnarna på Nibe-rallyt

Fonder Det finns flera vinnare i torsdagens kursrally i Nibe. Placera har listat de fonder som överviktat värmeteknikbolaget mest i sina portföljer.

Nibe stiger omkring 8 procent på Stockholmsbörsen efter en kvartalsrapport som föll investerarna i smaken.

Före dagens uppgång vägde Nibe:s B-aktie 0,6 procent i SIX Return Index, som innehåller inkluderar alla noterade aktierna på Stockholmsbörsen.

Det finns aktiva fondförvaltare som överviktat Nibe, alltså har ett större innehav i fonden än bolagets värde på Stockholmsbörsen och således i index.

Mest överviktad i Nibe är fondbolaget Spiltans Aktiefond Småland. Innehavet utgjorde 6 procent av fondens värde före morgonens börsstart.

Fondbolaget har stor tilltro till den småländska värmeteknikbolaget och de har överviktat aktien i tre andra fonder. I bland annat i Aktiefond Dalarna, Aktiefond Stabil och Aktiefond Sverige utgör Nibe minst 3,8 procent.

En annan vinnare är SEB Fonder och förvaltaren Per Trygg. Han har överviktat Nibe i både SEB Sverige småbolag och SEB Nordic Small cap.

På listan återfinns nystartade Cliens Småbolag som gillar Nibe. Den erfarne småbolagsförvaltaren Stefan Kopperud på Öhman fonder har tankat 4,6 procent av fondens värde i sin Småbolagsfond.

Placeras beräkningar baseras på uppgifter från Morningstar den 30 april.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -