Underliggande ebit Networks bättre än väntat

Börs Underliggande rörelseresultat för Networks under första kvartalet låg på 4,3 miljarder kronor, jämfört med SME:s 3,2 miljarder kronor.

Ericssons segment Networks hade en nettoomsättning, rapporterad, på 34,9 miljarder kronor under första kvartalet. Det kan jämföras med SME Direkts konsensus som låg på 35,4 miljarder kronor.

Ericssons bruttomarginal, justerat för omstruktureringskostnader och jämförelsestörande poster blev 31 procent.

I Ericssons egna kommentarer i rapporten framgår det att försäljningen av produkter inom Networks minskade jämfört med samma kvartal föregående år, främst på grund av fortsatt låga investeringar inom mobilt bredband på vissa marknader och lägre patent- och licensintäkter på 1,6 (3,1) miljarder kronor. Försäljningen av tjänster inom Networks minskade jämfört med samma kvartal föregående år, huvudsakligen beroende på lägre försäljning inom managed services efter ett förnyat avtal i Nordamerika med minskad omfattning, som tidigare meddelats.

Networks försäljning justerad för jämförbara enheter och valutaeffekter minskade med -18 procent.

Bruttomarginalen inom Networks påverkades negativt av ökade avsättningar och justeringar samt minskade patent- och licensintäkter. Även den justerade bruttomarginalen påverkades av minskade patent- och licensintäkter. Jämfört med föregående kvartal förbättrades dock den justerade bruttomarginalen efter en högre andel kapacitetsaffärer, förbättrade marginaler för tjänster och högre andel patent- och licensintäkter.

Det justerade rörelseresultatet för Networks minskade jämfört med samma kvartal föregående år på grund av lägre försäljning och bruttomarginal. Jämfört med föregående kvartal minskade det justerade rörelseresultatet på grund av lägre försäljning, delvis uppvägt av förbättrad bruttomarginal och lägre rörelsekostnader.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -