På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan: Farväl till vapnen - välkommen finansaktie

Heta Listan Swedol kvalade in på listan förra veckan. Nu lyfter vi blicken och tittar på ett lönsamt och snabbväxande finans-it-bolag i Danmark och plockar ut en ETF.

Ett fortsatt lugnare tempo på börsen för oss på marginalen högre vecka för vecka. Stora rörelser i indextunga H&M och utdelningsleverans i bland annat Nordea och SEB får OMXS30-index att se mindre muntert ut än vad verkligheten är. Totalindex OMXSGI har stigit 0,2 procent på veckobasis.

Heta Listan ligger tungt i amerikanska tillgångar men planerar att successivt växla tillbaka till mer svenska aktier.

Ut från listan denna ryker Ishares U.S Aerospace & Defense ETF:en. Det innebär en förlust på 2 procent. Men det finns en stor risk att vi drog i stoppen just på botten. Sånt är livet. Mer långsiktigt lär samlingen av försvarsaktier, tvyvärr, vara en fortsatt god placering.

I övrigt är förändringarna små bland affärsförslagen. Unitedhealth har fortsatt varit svag och vi flaggar för att avveckla positionen om inte aktien vänder i nästa vecka. Stoppen höjs till 161 dollar.

Swedol har sedan förra veckans kval stigit med 1,7 procent.

Simcorp

Trigger 416,00. Målkurs 480,00. Stop loss 395,00.

Danska Simcorp (börsvärde 16,3 miljarder danska kronor) förser finansbranschen med it-system främst framtagna för kapitalförvaltning. Varje år ökar regleringarna och kraven på rapportering i finansbranschen och då växer datamängderna. För att hantera problematiken på bästa sätt kontaktar kunderna Simcorp.

Bolaget har 16 000 dagligt aktiva användare och mer än 19 biljoner dollar av spararnas kapital hanteras i deras system.

Lyckosamma mjukvaruleverantörer har i regel god lönsamhet och Simcorp är inget undantag. Rörelsemarginalen förväntas ligga kring 20 procent under innevarande år, för att sedan öka något under 2018. I år väntas omsättningen öka med 14 procent, året därefter cirka 8 procent.

Men en Simcorps starka lönsamhet och förväntat goda tillväxt har inte gått investerarna omärkt förbi. På årets vinstestimat betalar vi p/e 32, enligt Factset.

Värderingen avskräcker dock inte. Köp aktien om den stiger över 416 danska kronor och sätt stopp vid 395 danska kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -