Obama avslutar med bolagsböter

Börs Under Obamas sista presidentdagar är det bråttom med förlikningar och böter.

Den avgående USA-presidenten Barack Obamas administration har hastat fram uppgörelser i förlikningsärenden med bolag inför att den lämnar. Det rapporterar Wall Street Journal på torsdagen med påpekande att det bara under den senaste veckan nåtts olika förlikningar med sådant som storbanker, billtillverkare och läkemedelsbolag.

"Volymen av stora förlikningar som kommer till stånd just innan att presidenten Barack Obamas åtta år som president tar slut på fredag är ovanligt hög", skriver WSJ.

På onsdagen nåddes exempelvis en uppgörelse med den schweiziska storbanken Credit Suisse om 5,3 miljarder dollar, liksom mindre uppgörelser med State Street och den irländska läkemedelstillverkaren Mallinckrodt.

I tisdags gick Deutsche Bank slutgiltigt med på att betala 7,2 miljarder dollar i en uppgörelse med det amerikanska justitiedepartementet. Kreditvärderingsinstitutet Moody's meddelade i fredags att det kommer att betala 864 miljoner dollar. Liksom i fallen med Credit Suisse och Deutsche Bank rörde den förlikningen bolagets agerande inför den senaste finanskrisen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -