Kursras efter telekonferens

Börs Danska enzymjätten Novozymes föll tillbaka på prognoskommentarer

Novozymes bytte efter lunchtid på onsdagen successivt en tydlig kursuppgång mot en lika tydlig nedgång, trots ett fjärde kvartalet som var bättre än väntat.

Bloomberg News och Ritzau Finans hänvisar båda till kommentarer vid enzymbolagets telefonkonferens där ledningen påpekade att prognosen för 2017 är baktung samt att den skulle kunna bli utmanande att nå.

"Det sades att deras prognos är baktung. Det vill säga att största delen kommer mot slutet av året och det har nog överraskat flera i marknaden negativt", sade Danske Banks chefshandlare Mads Zink till Ritzau Finans och pekade på att det kan ha fått bedömare att tro att Novozymes förväntningar inte var så försiktiga som man trott från början.

Sydbanks analytiker Morten Imsgard sade i en kommentar till Bloomberg News att Novozymes-ledningen med etertryck försökte förklara att prognosen för i år kan bli svår att nå.

För 2017 spår Novozymes en organisk tillväxt på 2-5 procent och en ebit-marginal på omkring 28 procent, enligt onsdagens rapport.

 

Kursutveckling under onsdagen för Novozymes-aktien.

image

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -