Annika Falkengren avgår

Bank Annika Falkengren lämnar rollen som vd och koncernchef på SEB.

Annika Falkengren lämnar rollen som vd och koncernchef på SEB på egen begäran och slutar i SEB senast under juli 2017. Styrelsen kommer att starta rekryteringsprocessen för att finna en efterträdare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Annika Falkengren kommer senare under 2017 att tillträda en operativ roll som delägare i den schweiziska kapitalförvaltningsfirman Lombard Odier Group, som främst är verksam utanför SEB:s hemmamarknader.

"Efter alla år vid rodret för SEB var detinte lätt att fatta beslut om att inleda en ny karriär och i en ny roll. Men, min slutsats blev ändå att detta är rätt tillfälle", kommenterar Annika Falkengren.

En presskonferens kommer att hållas i dag, måndag, klockan 9.30, där styrelseordförande Marcus Wallenberg och Annika Falkengren kommer att kommentera och besvara frågor.

"Såsom tidigare har kommuniceratskommer bankens årsbokslut att presenteras den 1 februari. Dagens kommunikation är enbart relaterad till Annika Falkengrens beslut att lämna SEB. Vår befintligaaffärsplan och våra finansiella mål kvarstår oförändrade", säger Marcus Wallenberg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -