Fick skriftlig varning

Börs Fingerprint Cards storägare, tidigare vd och senare affärsutvecklare Johan Carlström fick en skriftlig varning från bolagets styrelse i samband med uttalanden han gjort via sitt Twitterkonto.

Det framgår av ett beslut om vite från Stockholmsbörsens disciplinnämnd, som offentliggjordes på fredagen.

Fingerprint Cards har ålagts att betala vite, bland annat som en följd av Johan Carlström Twitter-uttalanden, som ska ha skett vid tre tillfällen - en gång i september 2015 och två gånger i mars 2016.

I sitt anförande har Fingerprint Cards uppgett att Johan Carlström, med anledning av hans olämpliga uttalanden, inledningsvis fick en skriftlig erinran från Fingerprint Cards om att uttalandena innebar brott mot bolagets kommunikationspolicy och att han framgent inte fick göra några uttalanden av något slag som skulle kunna uppfattas som att han företräder Fingerprint.

"När Carlström därefter gjorde nya uttalanden via sitt Twitterkonto tilldelades han en skriftlig varning av styrelsen med innebörden att han kunde komma att sägas upp från sin anställning i händelse av ytterligare uttalanden om bolaget eller dess angelägenheter på Twitter eller på annat sätt", heter det i dokumentet.

Johan Carlström fick samtidigt endast begränsad tillgång till bolagets lokaler utan nätverksaccess, framgår det av dokumentet.

Fingerprint och Johan Carlström beslutade gemensamt att avsluta Johan Carlströms anställning i bolaget från och med den 15 oktober 2016, konstaterar bolaget i sitt anförande.

Enligt bolaget har Johan Carlströms twittrande, som denne gjort i egenskap av privatperson, inte grundats på annan information än sådan information som är vederbörligen kommunicerad och allmänt tillgänglig på marknaden och kan inte innebära att bolaget har gjort sig skyldigt till någon överträdelse av regelverket.

I sitt försvar anger Fingerprint att det anser att bolaget har vidtagit de åtgärder som kan anses nödvändiga i detta avseende.

I september 2015 twittrade Johan Carlström bland annat att han trodde att fingersensorbolaget "rätt skött" skulle kunna ha ett högre börsvärde år 2020 än Ericsson har i dag.

I mars 2016 gjorde han på mikrobloggen bedömningar om hur många sensorer bolaget väntades leverera under 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -