På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

"Minskade ränteavdrag bra för hushållen"

Makro Svenska hushåll skulle må bra av minskade ränteavdrag och återinförd fastighetsskatt. Det anser en riksbanksledamot.

Även om det på kort sikt skulle kunna påverka hushållen negativt med minskade ränteavdrag och återinförd fastighetsskatt skulle det vara bra på längre sikt eftersom detta skulle minska hushållens sårbarhet.

Det är dock viktigt att använda intäkterna detta skulle ge på rätt sätt för att förbättra rörligheten på bostadsmarknaden och användandet av bostadsbeståndet.

Det sade vice riksbankschef Martin Flodén på fredagen.

Han sade att Riksbanken inte har någon åsikt om det finns en bostadsbubbla i Sverige eller inte, men noterade att det är viktigt med en fungerande bostadsmarknad för att arbetsmarknaden, och därmed hela ekonomin, ska fungera.

Martin Flodén sade att han håller med om att det är viktigt att Finansinspektionen snabbt får mandat att vidta fler åtgärder om det skulle behövas och tycker att regeringen ligger efter här.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -