Industrin piggnar till

Makro Optimismen hos inköpscheferna i euroområdets tjänsteindustri sjunker. Inom tillverkningsindustrin råder däremot en både oväntad och stigande optimism.

Ett snabbestimat över euroområdets samlade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 52,6 i september, jämfört med 52,9 föregående månad.

Förväntningarna pekade mot ett index på 52,8, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin steg till 52,6 från 51,7 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 51,5.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 52,1 jämfört med 52,8 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 52,8.

Rob Dobson, ekonom vid Markit, säger i en kommentar euroområdets ekonomi avslutar det tredje kvartalet i en svag ton, med en tillväxttakt som sjunker mot 20-månaderslägsta i september.

"Med fortsatt relativt lågt inflationstryck och med förtroendet hos tjänsteleverantörerna på 21-månaderslägsta är dörren öppen för beslutsfattarna att erbjuda ytterligare policystöd senare i år om de ser att de ekonomiska förhållandena dämpas ytterligare", sade han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -