"Räknar med intäkter från tredje kvartalet"

Teknologi Precise Biometrics avtal med Qualcomm stärker bolagets position i marknaden för algoritmlösningar för fingeravtrycksigenkänning, enligt vd Håkan Persson. Marknaden tycks göra samma bedömning.

"Qualcomm är ett av världens största bolag i sektorn och att vi stärker vår position genom det här avtalet säger sig självt", säger Håkan Persson till Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt avtalet ska Qualcomm licensiera Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning, Biomatch Mobile.

"Det här ligger i linje med vår strategi att skapa en bredd och ett djup i vår kundportfölj, där vi ska kunna leverera vår mjukvara till olika typer av teknologier. Qualcomm är med sin ultraljudslösning ytterligare en teknologi för oss", säger Håkan Persson.

Precise räknar med att intäkter från avtalet kan börja komma under det tredje kvartalet. Håkan Persson kan dock inte kommentera något ytterligare kring förväntade intäktsvolymer framöver, inte heller när Qualcomm planerar att lansera produkter med Precise algoritm.

"Det är inget som vi kan svara på", säger han.

Kan Qualcomm bli en av era större kunder?

"Ja, det hoppas vi. Det är ju i grunden en stor marknadsaktör. Att vi får Qualcomm som kund gör en stor, positiv skillnad, sedan kan jag inte spekulera i deras framtida marknadsandel", säger han.

Med Qualcomm har Precise Biometrics nu 16 kunder som använder bolagets teknologi.

"Utvecklingen just nu är att vi har etablerat oss som en viss standard i marknaden. Men vi kan inte slå oss till ro, utan arbetar hela tiden med att utveckla vår teknologi", säger Håkan Persson.

Avtalet innefattar licensavgifter per såld fingeravtryckssensor där Precise Biomatch Mobile används och en årlig avgift för rättigheten att använda algoritmlösningen, samt en årlig avgift för support och underhåll.

"Vi känner oss nöjda med avtalet", säger Håkan Persson utan att vilja kommentera de finansiella detaljerna ytterligare.

Precise Biometrics största kund, Fingerprint Cards, har börjat använda sin egenutvecklade algoritmlösning - utan bidrag från Precise Biometrics teknologi.

Har ni märkt av att Fingerprint börja använda sin helt egna algoritm?

"Det har vi ju gjort eftersom de har lanserat några modeller med den egna lösningen. Samtidigt har de ju lanserat med vår lösning också", säger Håkan Persson.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -