Unibet under förväntan

Rapport Speloperatörens rörelseresultat i andra kvartalet underträffade analytikernas förväntningar, trots att spelöverskott var högre än väntat.

Speloperatören Unibets spelöverskott summerades till 127 miljoner pund i det andra kvartalet. Väntat var ett spelöverskott på 125 miljoner pund, enligt SME Direkt.

Ebitda-resultatet blev 21,1 miljoner pund, mot förväntade 28,3 miljoner, och rörelseresultatet 15,6 miljoner pund. Snittprognosen låg där på 23,3 miljoner.

Under perioden från 1 till 24 juli 2016 har Unibets genomsnittliga dagliga spelöverskott räknat i brittiska pund mer än fördubblats jämfört med samma period 2015.

Det skriver bolaget i sin delårsrapport.

Justerat för den ovanligt höga marginalen de sista matcherna i fotbolls-EM, effekterna av valutakursförändringar och förvärven, är tillväxten i fasta växelkurser ändå nära 50 procent, uppger vd Henrik Tjärnström.

Unibets resultat kunde inte matcha förväntningarna trots spelöverskottet var något starkare än väntat och på den högsta nivån hittills.

Av rapporten framgår att rörelsekostnaderna uppgick till 59,5 miljoner pund, en uppgång med nästan 60 procent från motsvarande period i fjol. I första hand har kostnaderna för marknadsföring gått upp - från 17,3 till 30,4 miljoner pund. Även lönekostnaderna har gått upp.

"Liksom under tidigare mästerskap har vi investerat kraftigt i marknadsföring både för nya kunder och reaktivering av befintliga kunder. Även om detta kortsiktigt leder till en lägre vinst, är vi övertygade om att detta kommer att återigen driva en uthållig tillväxt i spelöverskott och vinst. Marknadsföringen uppgick till 30 procent av spelöverskottet, men som genomsnitt för helåret räknar vi ändå med några procentenheter under 30 procent", skriver Henrik Tjärnström i rapportens vd-ord.

Även försäljningskostnaderna har gått upp och av rapporten framgår att spelskatterna uppgick till 15,7 miljoner pund. Det var en dryg fördubbling från andra kvartalet 2015.

En del av förklaringen till de högre kostnaderna ligger i att Unibet genomfört ett par förvärv sedan förra sommaren.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -