Ska slå ut valutahandlare

Teknik Danske Bank har sålt in en lösning, som hjälper kunder att netta transaktioner i utländsk valuta, till svenska regeringen. Nu försöker banken också sälja produkten till stora företag.

"Att Danske Bank är den enda leverantören av cash management och utländsk valutahandel till svenska staten - det är inget jag kommer att sluta tala om med kunder" säger Johan Wennerberg, chef för cash management inom Danske Banks affärsområde svenska företag och institutioner, till nyhetsbyrån.

Produkten matchar försäljningar av utländsk valuta med köp, innan de ändras till exempelvis svenska kronor. Detta kan enligt Johan Wennerberg minska antalet transaktioner som behöver göras med bankerna. Dessutom kan det minska kostnaderna, till exempel för att ha valutahandlare internt.

Affärsområdet företag och institutioner inom Danske Bank redovisade en lägre vinst under årets första kvartal. I Norden rankas SEB och Nordea som regionens två största inom valutahandel, men Danske Bank hoppas att den nya satsningen ska gynna banken.

"Marginalerna blir inte högre någonstans på företagssidan, vilket gör kostnadseffektivitet högt prioriterat", säger Johan Wennerberg till Bloomberg News.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -