På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Prisuppgång på bostäder

Bomarknad Bostadsrättspriserna i Sverige steg 0,9 procent i februari jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 1,3 procent enligt statistik från Valueguard.

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i Sverige stigit 3,1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 4,6 procent.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 13,9 procent samtidigt som villapriserna stigit 13,3 procent.

Det sammanvägda indexet för hela Sverige, HOXSWE, steg 1,1 procent i februari jämfört med föregående månad, steg 4,0 procent under den senaste tremånadersperioden och steg 13,5 procent under de senaste tolv månaderna.

Valueguards statistik bygger på data från bland andra Mäklarstatistik, som sedan bearbetas för att ta hänsyn till att det säljs olika typer av bostäder varje månad. Genom att statistiken är kvalitetsjusterad mäts den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden.

Valueguard noterar att vi får gå tillbaka fem år, till 2011, för att hitta en långsammare start på året, då HOXSWE steg med 2,7 procent under årets två första månader.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -