Stark rapport får Loomis att rusa

Börs Kontanthanteringsbolaget Loomis levererar en rapport som överträffar förväntningarna på samtliga rader. Och styrkebeskedet får aktien att sticka iväg på Stockholmsbörsen.

Den totala försäljningen på 4.167 miljoner kronor var 2 procent över analytikernas prognoser, enligt SME Direkt, med en organisk tillväxt på 3 procent (sme +2%).

Loomis aktie var upp drygt 8 procent efter 45 minuters handel på fredagsförmiddagen.

Rörelseresultatet, ebita, blev 483 miljoner kronor och det var 5 procent över förväntan.

Loomis segment USA visade en organisk tillväxt på 7 procent i kvartalet, klart över förväntade 4,2 procent. Justerat för förändrade bränsletariffer uppgick tillväxten till 9 procent. I rapporten lyfts inte minst Loomis kontanthanteringsdel fram:

"Det är tydligt att de investeringar och insatser vi gör i USA bär frukt. Vi fortsätter också att vinna CMS-kontrakt i USA och andelen CMS uppgick under kvartalet till 32 procent (29) av USA segmentets totala intäkter", skriver tillförordnade vd Lars Blecko.

Intäkterna från Loomis kontanthanteringssystem Safepoint i USA växte med drygt 20 procent under kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal 2014. Loomis har påbörjat utrullningen av kontraktet med Jack In The Box (1.000 enheter) och det hela planeras vara avslutat innan sommaren 2016.

"Den goda utvecklingen för Safepoint fortsätter och vi har även tecknat ett kontrakt avseende cirka 1.200 enheter med en av de större livsmedelskedjorna i USA", skriver Lars Blecko.

Loomis organiska tillväxt i Europa på 1 procent var ungefär i linje med analytikernas estimat. Enligt bolaget finns nu tendenser till att länderna i södra Europa, framför allt Spanien, återigen växer medan den organiska tillväxten i Norden är svagt negativ.

Rörelseresultatet i Europa på 312 miljoner kronor var dock något under förväntade 316 miljoner. En lägre europamarginal förklaras av Loomis främst av uppstartskostnader i Storbritannien för att hantera ökande volymer.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -