BETSSON
INTÄKTER +60% VÄSTEUROPA, DEVALVERING PESO TYNGDE SYDAMERIKA (Direkt)

2024-04-26 07:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Speloperatören Betssons intäkter i Västeuropa ökade med nära 60 procent och uppgick till 43,4 miljoner euro (27,2). Italien fortsatte att utvecklas väl under kvartalet och rapporterade ökade intäkter.

"Intäktsökningen är främst driven av kasinoprodukten samt en hög aktivitetsnivå i marknaden där deponeringarna av kundmedel och spelomsättningen var de högsta någonsin", uppger Betsson.

Varumärket Betsson lanserades i Italien under slutet av det första kvartalet.

Även i Belgien sågs ökade intäkter medan intäkterna minskade i Tyskland, främst drivet av de marknadsrestriktioner som har införts de senaste åren.

I Latinamerika minskade Betssons intäkter med 3,3 procent och uppgick till 43,7 miljoner euro (45,2). Minskningen var främst driven av att bolagets sportboksprodukt hade en låg marginal i det första kvartalet samt negativa valutakurseffekter.

"Efter att Argentinas nye president tillträtt genomfördes en devalvering av den argentinska peson i mitten av december med drygt 50 procent, vilket hade en negativ effekt på koncernens rapporterade intäkter i det första kvartalet", skriver Betssons vd Pontus Lindwall i rapporten.

Argentina rapporterade tillväxt jämfört med motsvarande period föregående år, men de negativa valutakurseffekterna minskade intäkterna.

Även i Norden och i övriga världen minskade Betssons intäkter, medan intäkterna i Central- och Östeuropa samt Centralasien fortsatte att gå starkt - upp 18 procent under det första kvartalet.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -