På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

"Sälj Öresundsbron"

Nyheter i korthet Alla departement ska spara till följd av flyktingkrisen och en grupp politiker vill sälja Öresundsbron för att finansiera en tunnel till Helsingör. Det är några av morgonens nyheter.

Enligt läckta mejl från finansdepartementet uppmanas samtliga departement att komma in med besparingsförslag till följd av flyktingkrisen. (DN, SvD, DI)

Kammarrätten i Jönköping avstyrker det nya förslaget om amorteringskrav eftersom de menar att det måste reglerar i lag. Finansmarknadsminister Per Bolund menar att regeringen har laglig grund för nuvarande förslag. (DI, SvD, DN)

Svenska småföretag är optimistiska och varannan räknar med att nyanställa under det kommande året, enligt en undersökning från PWC. (DI)

Socialdemokraterna säger nej till moderatledaren Anna Kinberg Batras förslag om att skärpa lagstiftningen kring budgetprocessen. (DN)

Boverkets analytiker Bengt Hansson vill avveckla ränteavdragen på tre-fem år. (DN)

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bygger upp en grupp som ska försvara Sverige mot utländsk propaganda. Ryssland utökar samtidigt satsningarna på svenskspråkiga nyheter. (DN)

För pensionen är det viktigare med tidigare jobbstart än sen pensionsålder, skriver ekonomerna Eva Adolphson och Annika Creutzer på DN Debatt. De vill därför ha en utredning som ske se hur arbetslivet kan börja tidigare. (DN)

En grupp politiska veteraner föreslår att Öresundsbron ska säljas för att finansiera en tunnel Helsingborg-Helsingör. (DN)

Dagens Industrins skuggdirektion är enig om att reporäntan bör lämnas oförändrad och att programmet för statspappersköp inte utökas. (DI)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -