På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Robur backar upp Betsson

Nyheter i korthet Betssons största ägare, Swedbank Robur, backar upp bolaget kring den georgiska affären och Ciscos budintresse för Ericsson är bara nys. Det är några av morgonens nyheter.

Spansk politik går mot en ny tid med fyra större partier i parlamentet och nu väntar en svår regeringsbildning. PP är dock fortsatt största parti. (DN mån)

Kommunal kräver löneökningar på 660 kronor för alla medlemmar och 400 kronor extra för undersköterskorna, i ett avtal totalt värt 3,3 procent. (Ekot mån).

Det har aldrig varit aktuellt för Cisco att köpa Ericsson, enligt bolagets strategichef. (SvD mån)

Arbetsgivarna har tre huvudkrav inför löneavtalen: en lönenivå som tryggar jobben, flexibla regler så att fler kan anställa och ingångslöner som sänker trösklar. Det skriver sju arbetsgivarföreträdare på DI debatt. (DI lör)

En rad tunga S-kommunalråd vädrar sitt missnöje med Stefan Löfven och hans regering. Förtroendet för honom och Gustav Fridolin (MP) dalar också i Ipsos mätning. (DI-DN mån)

Swedbank skärper reglerna rörande anställdas bisysslor och finanschefen Göran Bronner tvingas lämna sina uppdrag i fastighetsbolag. (Di lörd-sön)

Den senaste tiden har antalet ensamkommande barn minskat kraftigt. (SvD mån)

SD når sin högsta notering någonsin medan S är fortsatt under press. Samtidigt är det jämnt mellan blocken i Sifos senaste opinionsmätning. (SvD sön)

WTO lyckades i helgen nå ett handelsavtal om jordbruksvaror, vilket gynnar fattiga länder och räddar WTO från gravens rand. (SvD)

Betssons största ägare, Swedbank Robur, ser ingen anledning att ifrågasätta bolagsledningens försäkran om att affären i Georgien var ren. Stockholmsbörsen anser att falska och vilseledande uppgifter om noterade företag ytterst skulle kunna utgöra marknadsmissbruk. (Di lörd)

FN:s säkerhetsråd har enhälligt antagit en resolution om en fredsprocess i Syrien, vilket är ett framsteg även om stora utmaningar kvarstår. (DN sön)

Statsminister Stefan Löfven sade i sitt jultal att han fortsatt hoppas på att EU-ländernas ska samarbeta bättre kring flyktingfrågan. (DN)

Regeringen har beslutat om ett nytt regleringskrav för Finansinspektionen, om hur finansbranschen ska kunna bidra till en mer hållbar utveckling. (DI lör)

Nye vd:n Casper von Koskulls ambition är att öka den nominella utdelningen. Utdelning är dock inte en målsättning i sig, startpunkten är att vara en välkapitaliserad bank som uppfyller myndighetskraven. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -