Sandvik säljer Mining Systems

Börs Sandvik kommer att sälja verksamheten Mining Systems och tar i det tredje kvartalet en engångskostnad på 1 miljard kronor relaterad till kostnader och nedskrivningar i detta produktområde.

Sandvik avser att sälja verksamheten Mining Systems, ett separat produktområde inom Sandvik Mining som konstruerar, levererar och installerar materialhanteringssystem till gruvindustrin.

Under 2014 hade verksamheten för gruvsystem 1.300 anställda och omsatte 6,3 miljarder kronor, vilket motsvarar 7 procent av omsättningen för Sandvik. Verksamheten rapporterade en låg ensiffrig negativ rörelsemarginal.

I det tredje kvartalet 2015 och fram till dess att avyttringen är genomförd kommer Mining Systems verksamhet att rapporteras som avvecklade verksamheter i Sandviks finansiella rapportering.

Mining Systems kommer därmed att rapporteras som ett belopp under resultatet för kvarvarande verksamheter i resultaträkningen.

Sandvik kommer i bokslutet för det tredje kvartalet ta en engångskostnad om 1 miljard kronor. Den extraordinära kostnaden är relaterad till projektnedskrivningar, övriga reserveringar för projektrelaterade kostnader och nedskrivning inom Mining Systems.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -