Besk reaktion på budgeten

Nyheter i korthet Polisen kan inte binda någon till avlyssningen av Industrivärden och regeringens budget möter mycket kritik. Det är några av morgonens nyheter.

Regeringens bedömning av vad migrationen kostar bygger på inaktuella siffror och den verkliga kostnaden för nästa år är klart högre. Finansieringen genom biståndet kan komma att öka, trots tidigare kritik från Miljöpartiet. (SvD)

Vid sidan av migrationen oroas finansminister Magdalena Andersson även av utgifterna för sjukskrivningar och ränteavdragen. Ett omfattande åtgärdspaket mot sjukskrivningarna förbereds. (DN)

Näringslivet är besviket över regeringens budget och oroas speciellt över kraftiga skattehöjningar för företag och individer. (DI, SvD)

Regeringen har fel, skattehöjningar på arbete ger inte ökade skatteintäkter som kan stärka välfärden. Det enda regeringen lyckas med är att öka orättvisan för dem som valt att utbilda sig och ta ansvar för landets utveckling, enligt Saco. (SvD Brännpunkt)

Moderatledaren Anna Kinberg Batra tycker att regeringen bluffar när den hävdar att deras politik kommer att skapa 15.000 jobb. I själva verket är det förbättrat konjunkturläge och befolkningsökning som får jobben att öka. (DI Debatt)

Polisen kan inte binda någon person till den avlyssningsutrustning som hittats hos Industrivärden. Utredningen kan snart vara på väg att läggas ned. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -