Fed-chef: USA redo för höjning

Penningpolitik Den amerikanska ekonomin är nu redo för den första räntehöjningen på nio år, säger Fed-chefen i Atlantaregionen, Dennis Lockhart.

Det skulle krävas en "signifikant försämring" i den ekonomiska bilden för att en snar höjning inte vore lämplig, sade Dennis Lockhart, Fed-chef i Atlantaregionen som i år är röstande inom FOMC, i en intervju med Wall Street Journal på tisdagen.

"Jag tycker att ribban för att inte agera ligger högt just nu, men det är min personliga åsikt. Det skulle krävas en signifikant försämring i den ekonomiska bilden för att jag ska skifta till åsikten att inte skrida till verket", sade han i intervjun.

Centralbanken framhöll efter det senaste mötet i juli att man vill se "viss" ytterligare återhämtning på arbetsmarknaden innan räntorna kan höjas.

Dennis Lockhart påpekade till WSJ att vi har fått positiva signaler från jobbsiffror medan ekonomin studsade tillbaka i det andra kvartalet, efter det svaga första kvartalet. Hans prognoser är att ekonomin förbättrar sig ytterligare under det andra halvårets två kvartal, jämfört med det andra kvartalet.

"Min inställning inför [september]mötet just nu är att ekonomin är redo och att det är en lämplig tidpunkt att göra en förändring", sade han vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -