Franska storbanken rasar i Paris

Börs Den franska storbanken Crédit Agricole rasade i förmiddagens handel på Parisbörsen sedan banken klargjort att den ännu inte fått stöd från myndigheterna för en omorganisation som skulle kunna möjliggöra stora utdelningar till ägarna.

Enligt bankens halvårsrapport har den delat sina planer med berörda myndigheter, och i synnerhet med den Europeiska Centralbanken ECB, som dock har lyft fram nya frågor.

"Som ett resultat av detta kan ingen transaktion som skulle väsentligt förändra formerna för Crédit Agricole SA /.../ för närvarande genomföras", skriver banken.

Enligt analytiker som Bloomberg News talat med finns det i marknaden förväntningar om att banken skulle kunna återföra 2-5 miljarder euro till ägarna efter en godkänd omorganisation.

Vidare framgår att Crédit Agricoles förhandlingar med amerikanska myndigheter om en uppgörelse i samband med eventuella överträdelser av amerikanska sanktioner nu befinner sig i "ett långt framskridet skede". Banken reserverar därför ytterligare 350 miljoner euro för juridiska kostnader och har därmed reserverat totalt 1,6 miljarder euro. En slutlig uppgörelse väntas till hösten, meddelar banken.

Crédit Agricole slog med en liten marginal analytikernas snittförväntningar på nettoresultatet för det andra kvartalet. En framgångsrik förmögenhetsförvaltning bidrog till resultatökningen.

Nettoresultatet uppgick till 920 miljoner euro (77), något över analytikernas snittförväntningar om 901 miljoner i Bloomberg News prognossammanställning.

Aktien handlade på tisdagsförmiddagen till 13:09 euro, en nedgång med 9 procent för dagen. Av årets kursuppgång återstår dock fortfarande drygt 22 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -