S anklagas för brutet vallöfte

Nyheter i korthet Socialdemokraterna anklagas för att ha brutit vallöften, miljarder till lärare och fortsatt optimism om bopriser. Det är några av morgonens nyheter.

Sveaanklageklser. Skatterna ska höjas med miljardbelopp och Socialdemokraterna anklagas för att ha brutit ett vallöfte för andra gången på kort tid efter beskedet att skatten höjs på bensin och diesel. (SvD, DN, DI lör)

Saab ligger bra till. En av Saabs konkurrenter i kampen om att leverera nya skolflygplan till USA har dragit sig ut. Därmed ligger SAAB bättre till för att knipa storordern. (SvD mån)

MP sänger om Vattenfalls brunkol.  Miljöpartiet ändrar sig och kan nu tänka sig att sälja Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. (Ekot mån)

2 Mdr till fler lärare i vårbudget. Regeringen avsätter i vårbudgeten 2 miljarder kronor till fler lärare i lågstadiet. (DN Debatt sön)

Uppror mot DÖ växer i M. Ett gräsrotsuppror växer i Moderaterna mot decemberöverenskommelsen. (SvD sön)

Kunglilgt brev. Ett brev från kungen bidrog till att lätta på de diplomatiska spänningarna mellan Sverige och Saudiarabien, enligt regeringens sändebud Björn von Sydow. Enligt utrikesminister Margot Wallström har Sverige inte bett om ursäkt. (SvD sön, DN mån)

Fortsatt optimism om bopriser. Nordeas Boendebarometern visar att rekordmånga svenskar räknar med att bostadspriserna fortsätter upp de kommande tolv månaderna. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -