Utdelningsfest väntar

Nyheter i korthet 180 miljarder ska skiftas ut från börsbolagen, Saab offererar, Klarna utmanas och RB sänker beredskapsnivå. Det är några av morgonens nyheter.

Utdelningsfest väntar. Totalt 180 miljarder kronor ska skiftas ut till ägarna från börsbolagen, upp 20 procent från fjolåret. Näst år kan det bli ännu mer. (DI)

RB sänker beredskapsnivå? Riksbanken ser nu tecken på att räntesänkningarna har fått genomslag på inflationsutvecklingen, men direktionen kommer fortsatt använda de verktyg som den förfogar över för att se till att inflationen stiger till högre nivåer. (DN-debatt)

Arbetslösa. Grupperna som står längst från arbetsmarknaden kommer att utgöra 80 procent av de arbetssökande om fem år, enligt en ny prognos från Arbetsförmedlingen. (SVT)

Skattereform. Framtidsminister Kristina Persson anser att skattesystemet kan behöva göras om i grunden. Hon flaggar för sänkta arbetsgivaravgifter och mer grön skatteväxling. (DN)

Livbolag/minusränta. Finansinspektionen tvingar nu livbolagen att utvärdera riskerna med minusräntan, det kan bli tufft att få pensionsspararnas pengar att växa tillräckligt. (DN)

Saudiavtal. Statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström är överens om att inte ensidigt avsluta det militära samarbetet med Sausiarabien. (SvD)

Saab offererar. Antalet offerter som är ute hos kunderna har aldrig varit så högt som i dag, säger vd Håkan Buskhe. (DI)

Utmanar Klarna. Intrum Justitia och TF Bank lanserar en utmanare till betaltjänstföretaget Klarna. Det nya bolaget, Avarda, har som målsättning att blir den ledande aktören inom betallösningar vid onlineköp i Norden. (DI)

Köpvärd medicinteknik. Getinge är köpvärt upp till 250 kronor, tycker Dagens Industri, som menar att aktien blivit billig relativt övriga börsbolag. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -