Putin varnar världen

Ryssland Rysslands president Vladimir Putin varnar för att de nuvarande konflikterna skulle kunna leda till att världsordningen kollapsar.

Sanktioner undergräver handelsorganisationernas regler och de nuvarande konflikterna skulle kunna leda till att världsordningen kollapsar. Ryssland är dock redo för dialog om att normalisera ekonomiska band.

Det sade Rysslands president Vladimir Putin i ett tal vid Valdai Club i Sotji på fredagen, rapporterar Bloomberg News.

Han sade också att världen blir allt mindre säker och förutsägbar, att världsordningen håller på att förändras och att det inte finns några garantier för global säkerhet.

"Det globala säkerhetssystemet är svagt och deformerat... kalla kriget slutade utan att fred uppnåtts", sade den ryske presidenten.

Enligt Vladimir Putin är många länder desillusionerade med globaliseringen.

Han anklagade också USA för att ha förvärrat obalansen i de internationella relationerna och att för att uppträda på ett "nyrikt sätt" som självutnämnd global ledare. Vidare anser han att USA-dollarn håller på att förlora förtroendet som reservvaluta.

Han sade att han vill se ett nytt globalt konsensus och att FN och OSSE bör spela centrala roller i en ny global ordning.

"Ryssland håller inte på att försöka återskapa imperiet. Ryssland vill att deras intressen respekteras, inte en speciell plats i världen", sade han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -